Saltsjö-Boo IF
Flickor 04
Välkommen till F04!
Är du intresserad av att spela i vårt lag? 
Välkomna att höra av dig till oss!
Maila intresseanmälan till:
f04sbif@gmail.com


Vi är ett härligt gäng tjejer och ledare som bedriver ambitiös och strukturerad fotbollsutbildning med stor glädje, gemenskap och hög kvalitet. Vår målsättning är att spela fartfylld och teknisk fotboll. Vi vill skapa en bra utvecklingsmiljö där alla känner sig trygga och delaktiga. Vi tror på en långsiktig och sund fotbollsutveckling. Vi tränar 3 gånger i veckan och spelar många matcher och cuper. 

I S:T Erikscupen deltar vi i följande serier 2018,
Flickor 04 div 1
Flickor 04 div 3

EXTERN HUVUDTRÄNARE
Inför säsongen 2018 tog vi steget att som första lag i Saltsjö-Boo IF skaffa oss en extern kvinnlig huvudtränare, Malwina Nilsson som trotts sin unga ålder (27) är mycket erfaren, meriterad och med en UEFA A-licens leder laget. Hon är uppbackad av två mycket kompetenta assisterande tränare som båda har mångårig erfarenhet av att utveckla fotbollsspelare. Utöver tränarstaben har vi en stark organisation kring laget som bygger på föräldraengagemang.  

Hos oss får tjejerna utveckling och utmaning utifrån sin nivå och ambition. 

Om ni är intresserade av att komma i kontakt med vårt lag hör av er till vår Lagansvarige:
- Johan på f04sbif@gmail.com eller 070-666 53 89.

Följ oss på våra äventyr.
Instagram: @saltsjobooiff04
Lagets slutna Facebook-grupp: Saltsjö-Boo IF F04
https://m.facebook.com/SaltsjoBooif/

Vi välkomnar Emma Lundqvist till F04
2018-04-14 10:00
Vi är stolta och glada att få presentera en ny spelare precis lagom till säsongspremiären. Det är Emma Lundqvist från Hammarby som efter en kort sejour i Djurgården efter några veckors provspel väljer att börja i SBIF. 😃🧡  
Nya spelare till F04
2018-02-16 13:48
Vi kan stolt presentera inte mindre än 4 nya spelare till truppen. Med detta har vi nu nått totalt 30 spelare vilket känns fantastiskt!!! Extra roligt är att vi sedan hösten nu fått hela 12st nya spelare som alla velat fortsätta sin fotbollsutveckling i SBIF. Vi tycker också det är häftigt att dessa tjejer som alla hållit på med fotboll länge, kommer från 4 olika Nacka/Värmdö klubbar. Grymt kul också att flera tjejer valt att komma tillbaka efter paus samt sejourer i andra klubbar.

Flickor 04 med nya huvudtränaren Malwina laddar nu för en mycket spännande 11-manna säsong! 

Följ våra äventyr om du inte redan gör det på Instagram: https://www.instagram.com/saltsjobooiff04/
Silver och Brons i Adventscupen till F04!
2017-11-27
Det blev ett silver och brons i årets första futsalcup, Adventscupen, som hölls i Vilundahallen-Upplands Väsby. 

Tjejerna hade inte haft en enda futsalträning eller match innan denna cup men de två SBIF-lagen gick obesegrade i gruppspelet så när som på en match där gruppspelet bjöd på mycket fint spel. Extra roligt var hur snabbt våra nya tjejer kom in i truppen och spelet.  

I A-slutspelet på söndagkvällen ställdes båda SBIF lagen mot våra kompisar i duktiga Älvsjö i de båda kvartsfinalerna och som vanligt blev det jämna matcher vilka till slut fick avgöras på straffar. Här drog vi det längsta strået denna kväll efter lysande räddningar i straffläggningarna av målvakterna Freja och Jessie.  

I semifinalerna stod våra lag mot varandra och här bjöd båda lagen på en grym match med stor dramatik där det ena laget hämtade upp ett 2-0 underläge, som även här fick avgöras på straffar där till slut lag svart avgjorde straffdramat. Den nya tränaren Malwina som kom och tittade var nöjd att se att det smällde i närkamperna och att båda lagen gav allt.   

Som finalmotståndare stod duktiga Lidingö. Det blev en jämn match där bollen inte ville vår väg denna kväll trotts många chanser och storspel av Lidingö målvakten. Lidingös nr4, avgjorde till slut med två snygga mål. 

I match om 3e:pris för lag vit blev det rättvist 4-1 mot Stuvsta. Silver och brons i årets första futsal cup känns som en ruskigt bra start, grymt jobbat tjejer och vi ser med spänning framåt! 

Vi tackar arrangören Bollstanäs Dam, domare, motståndarlag och publik för en rolig cup! 
Ny extern huvudtränare till F04
2017-11-24 17:00
Vi drömde om en kvinnlig coach för tjejerna.
Och nu är det verkligen på riktigt!

Vi är så glada och mycket stolta över att få presentera Saltsjö-Boo IF F04:s nya huvudtränare, Malwina Nilsson.

Blott 27 år och med en smått osannolik meritlista som tränare de senaste 12 åren: Malwina har tränat flick, junior och damlag. (Senast Enskede IK:s damer i division 1) Hon har tränat juniorlandslagsspelare, varit distriktsförbundskapten för Stockholm F98 i 4 år, även arbetat med F02-laget och kommer att vara involverad i distriktslaget Stockholm F04 nästa år parallellt med sitt nya uppdrag i SBIF/F04.

Malwina har UEFA A-licens, den näst högsta nivån i Europa som hon slutförde höggravid samma år som hon blev färdig fastighetsmäklare, vilket säger en del om hennes driv, målmedvetenhet och vinnarskalle. Bosatt i Nacka/Älta med sambo, son och hundar välkomnar vi hela härliga familjen till vår rätt trevliga och stora fotbollsfamilj i SBIF/F04.

Vad säger då Malwina om sin nya roll som huvudtränare SBIF/F04:
"Jag valde SBIF F04 då jag har förstått att glädjen för fotbollen är väldigt stark i kombination med viljan att utvecklas. Ur ett tränarperspektiv är dessa grymma förutsättningar för att bedriva en bra och lärorik fotbollsverksamhet. Jag ser fram emot att se och följa varje spelares egna framsteg, oavsett hur små eller stora de må vara, för att i slutändan även se att laget som helhet mognar och tar stora kliv framåt i utvecklingen.”

Malwina tillträder 1 December och blir klubbens första externa tränare.

Varmt välkommen Malwina med familj!
4:e plats i nordisk elitcup efter straffdrama!
2017-10-20 09:00

Flickor 04 åkte till Hamar i Norge föregående helg för att spela sin första 11-manna cup. 

Det var förväntansfulla tjejer som samlades på Arlanda för att flyga till Norge och möta tuffast möjliga motstånd i Bakers Elite Cup. 


Deltagande lag var AIK Akademi och Saltsjö-Boo IF från Sverige, Oulu Nice Soccer (ONS) från Finland och sedan fem norska stads/regionslag. 


Häftigt att lilla kompislaget från Saltsjö-Boo fick inbjudan till Hamar för att spela mot hårt satsande akademi och stadslag från hela Norden. 


Första matchen var mot finska ONS som kommer från Uleåborg är ett av Finlands två bästa lag. Vi gör en mycket stark match och går segrande ur den med 3-1 när vi vänder ett underläge till seger efter att tjejerna spelat fantastiskt fin fotboll. 


Andra matchen är mot NFF Akershus som är ett regionslag med dom bästa tjejerna från en region utanför Oslo med ca 500 000 invånare. Stora tuffa och duktiga tjejer som spelar mycket på kropp. Förlust med 0-2 efter att vi inte får igång vårt spel då vi blir överrumplade över deras tuffhet att spela på gränsen i varje närkamp och målen kommer till efter slarv i försvarsspelet. 


Inför tredje och sista matchen är det seger som gäller för att säkra A-slutspel och gruppseger hägrar om vi lyckas vinna med mer än tre mål. Där väntar NFF Trondelag som är ett regionslag från Norges näst nordligaste landskap med ca 400 000 inv. 

Vi tar tag i matchen direkt och visar att vi ska vinna denna fight. Matchen slutar 2-0 till oss efter mycket bra spel. Lite svårt att komma till klara chanser då motståndarna backar hem och resultatet är i underkant. 


Vi blir grupp 2:a och i A-semi väntar Oslos mycket duktiga stadslag som är det absolut bästa lag vi mött genom tiderna. Vår matchplan är att spela säkert och med bra försvar första delen för att sedan flytta fram positionerna. Tjejerna är fantastiskt positionssäkra och vi växer mer och mer in i matchen när vi ser att norskorna blir frustrerade. En jämn tuff match där Oslo har några fler chanser trots det har vi har en jätte chans i andra halvlek att avgöra men deras målvakt tippar till hörna och vi har även en jättechans på en hörna i slutet på förlängningen. Efter en jämn mållös match och förlängning väntar straffar där vi i fjärde omgången har chans att avgöra men tyvärr kvitterar dom istället och tar hem segern i sjätte omgången då vi skjuter ribba ut. Surt, men det är små marginaler på denna nivå men en otroligt bra match av samtliga tjejer där vi också spelar med en spelare mindre i 3x5 min pga tre lite tveksamma varningar (varning=5 min utv). Oslo vinner sedan finalen med 4-1...


I bronsmatchen ställs vi mot duktiga Stocholmskompisarna AIK och det blir en chansfattig match med två slitna lag som rättvist slutar 0-0 efter full tid och förlängning. Straffar tar vid och det är inte vår grej denna dag, förlust  och bronset till aik. 


Men vad gör väl det när tjejerna gjort en fantastisk cup och bevisar att vi presterar på absolut högsta nivå i Norden och det avgörs med minsta möjliga marginal på straffar. 


Stolta ledare får se sin lilla trupp med 13 spelare inkl målvakt stå upp mycket bra mot övriga lag som hade 16-20 spelare inkl 2 målvakter att tillgå i sina trupper. Tjejerna spelar har denna helg spelat en fin fotboll, stått upp i närkamperna och visar att som behärskar flera olika uppställningar. 


Stort tack till Storhamar Fotball för en mycket trevlig och bra cup. 

Tack till Frida och Eden från Hammarby för att nu ville följa med. 

Tack till alla föräldrar, syskon och släktingar som stöttade oss på plats i Norge och hemifrån. 


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Saltsjö-Boo IF , 23/02 13:25 
Saltsjö-Boo IF , 24/11 17:00 
Saltsjö-Boo IF , 29/09 14:34 
Saltsjö-Boo IF , 27/06 06:44 
Saltsjö-Boo IF , 27/06 06:40 
 

Vädret Nacka