Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Saltsjö-Boo IF
Flickor 06
Välkommen till Saltsjö-Boo IF F06!
Kalles Kaviar Cup (Bovallstrand / Smögen / Kungshamn) juni 2018
Saltsjö-Boo IFs F06-lag bildades i november 2013, för oss är fotboll naturligtvis glädjefyllt men också en strävan efter ständig utveckling av både individ och lag. Utveckling, fokus, glädje och engagemang är ledorden och målet med varje träff vilket visat sig vara ett framgångsrecept ända sedan laget startades.
Ambitionen är att arbeta i en långsiktig utvecklingsmodelll mot en fartfylld och teknisk passningsinriktad fotboll som är rolig att spela och titta på. Vi tränar regelbundet 3 gånger i veckan och spelar många matcher/cuper. En gång i veckan tränar vi med professionell instruktör från www.goeras.se varifrån dessa videoklipp kommer:

https://instagram.com/p/BinJ40ugm2h/
https://instagram.com/p/BhgW2GYg0zW/

Följ oss gärna på Instagram; https://www.instagram.com/saltsjobooiff06/

I sanktan spelade vi säsongen 2017 i F06-svår och i delat lag med Flickor 05 i F05-medel.
Därtill deltar vi frekvent i en hel del cuper och träningsmatcher. Säsongen 2018 spelar vi 7-manna svår samt erbjuder möjlighet till 9-mannaspel i samarbete med föreningens äldre lag och jämnårigt pojklag.

Under huvudsäsongen tränar vi 3 pass i veckan varav ett pass med professionell instruktör från www.goeras.se. , vilket vi gjort i flera år. Träningarna genomförs på Myrsjö IP under huvudsäsong och i Nackatältet samt i gymnastiksal och på Myrsjö IP under vintersäsong.

Vi spelar gärna träningsmatcher, sänd förfrågan till huvudtränare, se flik kontakt.

Vi fyller gärna på med fler motiverade och utvecklingstörstande tjejer, tycker du detta låter som en bra miljö att utvecklas som spelare i är du välkommen att kontakta huvudtränare / lagledare för vidare samtal, för kontaktuppgifter se fliken kontakt.
Löpskolning och fysträning med ”Myran”
2018-08-21 06:26
Ingrid ”Myran” Myhr
Med start 28/8 och tre tisdagar framåt kommer vi tränas av Ingrid Myhr. ”Myran” är för närvarande fystränare bland annat för Älvsjö AIK damlag och har stor erfarenhet kring fysträning, kost, mental träning etc inom andra idrotter.

Med Myran sätter vi grunderna till en förbättrad löpteknik, löpergonomi och snabbhet. Utöver det ger hon också tips på individuella styrkeövningar för tjejerna att fokusera på för att förbättra löptekniken och/eller förebygga framtida skadeproblem. Vi får alltså löpskolning och träningsprogram för förebyggande av skador på individ och gruppnivå. Vi kommer filma delar / hela träningarna för att ta med oss specifika övningar och koncept in i vår träning.

Sommarfötter växer så om ni inte redan gjort det kan det vara bra att säkerställa att joggingskorna passar.
Augusticamp med Goeras Football Education
2018-08-06 07:10
Efter succén i Kalles Kaviar Cup har vi njutit sommarlov och egenträning men nu är det dags att köra igång igen.

Fredag 17/8 samt Lördag 18/8 genomför vi en camp i regi Goeras Football Education för våra tjejer med två pass per dag; 10.00-11.30 samt 13.00-14.30.
På fredag är vi på Nacka IP och på lördag på Sicklavallen. Lunch äter vi tillsammans i Forum Nacka respektive Sickla Köpkvarter.

Vi välkomnar även ett begränsat antal externa spelare flickor 06 till denna camp. Vill du prova på att träna med oss ledda av en av Sveriges bästa instruktörer för fotbollstjejer är detta det perfekta tillfället. Utöver lunch är kostnaden 400:- för bägge dagarna.

För mer information kontakta någon av oss:

Mia Blomberg, 070-255 80 43 / miablomberg@outlook.com
Thomas Berg, 0767-234 298 / thomas.p.berg@gmail.com
Madeleine Hjelte, 070-357 05 64 / madelene.hjelte@hotmail.com

Nyfiken?, kolla gärna in dessa länkar för videos där du ser hur våra torsdagsträningar med Madelene Göras från https://goeras.se/ kan se ut:

🏆 Vinst i Kalles Kaviar Cup
2018-07-02 15:29

Vårt deltagande i Kalles Kaviar Cup 27/6-1/7 slutade i succé både på och av planen.


Om vi börjar med det viktigaste, ett sommarvarmt Bohuslän med toppenboende precis vid havet ger goda förutsättningar och de nyttjade vi tillfullo. Vi hade fantastiska dagar tillsammans där gruppen svetsades samman ytterligare, oftast i spontana aktiviteter som badutflykter, krabbmete, beachvolleyboll, promenader eller i tjejsnack i solnedgången. På lördagens familjemiddag vid boendet på Ramsvik Stugby samlades totalt 38 personer, starkt då vi befann oss över 40 mil hemifrån. Under våra 5 dagar på plats skapades minnen för livet och det är underbart bara så.

För bilder rekommenderas vårt Instagramkonto: https://www.instagram.com/saltsjobooiff06/


På den otroligt fina gräsplanen i Bovallstrand skördades framgångar tack vare vårt fina passningsspel. En tight grupp vinns på målskillnad, vi visar ett fint passningsspel men har i två av matcherna lite besvär med effektiviteten samtidigt som vi inte känns riktigt distinkta i positions och försvarsspelet.

Till kvartsfinalen höjer vi oss ytterligare vinner mot Hyllie med 2-1 efter en tät match där vi är spelförande lag. I semifinalen ställs vi mot duktiga Barkarö SK från Västerås. Här sitter försvarsspelet ypperligt och de få målchanser vi släpper till hanterar vi bra i backlinje och målvakt. I det offensiva spelet fungerar vårt passningsspel bra men Barkarö försvarar sig förtjänstfullt. När vi väl får in 1-0 i andra halvlek kontrollerar vi av matchen.

Finalen spelas på Kungshamnsvallens konstgräs mot IF Centern från Halmstad som gått med raka vinster genom hela turneringen. Vi får se en klassisk final med nervöst och lite tillknäppt spel. Vi prioriterar positions och försvarsspel och har inte en målchans emot oss på hela matchen. Offensivt har vi sett bättre från vår sida men vårt fina passningsspel glimtar stundom till. Utöver en straff i mål har vi ett par vinande avslut, en ribbträff och en boll som dansar på mållinjen. Segern i finalen skrivs till 1-0.


Prestationsmässigt är vi fortsatt nöjda med att vi är det lag som visar upp det bästa passningsspelet vilket vi får mycket beröm för av arrangör och motståndare. Också riktigt nöjda med det sätt vi i slutspelsmatcherna kontrollerar skeendena på ett så bra sätt, positionsspel och leverans mot taktiska direktiv sitter mycket bra. Att det sen belönas med turneringsseger mot många duktiga lag är förstås jättekul.

Cupsida och resultat: http://www.procup.se/cup/31054.htm
Stort tack till arrangerande idrottsföreningar och funktionärer från Kungshamns IF, Smögens IF, Bovallstrands IF och Hunnebostrands Goif. Tack också till alla trevliga spelare och ledare från våra nya bekantskaper från västsverige, härlig stämning på och av planen.

Slutligen sänder vi också ett stort tack till Ramsvik Camping och Stugby för god service och perfekt cupboende.


Nu tar vi sommarlov med egenträning för att köra igång igen vecka 33. 17-18/8 håller vi uppstartscamp för lagets spelare ledd av Madelene Göras från https://goeras.se/

Inför nästa säsong välkomnar vi gärna nya spelare, både målvakter och utespelare. Fotbollsintresserade tjejer som är intresserade är välkomna att delta vid vår uppstartscamp, kanske väljer du efteråt att ansluta till oss, eller så får du riktigt bra träning och lära känna några nya kompisar. Kontakta lagledning för mer information.
Vi välkomnar nya spelare!
2018-03-29 15:49
  • Älskar du fotboll?
  • Vill du varje vecka tränas av av en av Sveriges främsta professionella tränare för fotbollstjejer!
  • Vill du spela i ett lag med härlig gemenskap där varje träning och match utvecklar dig som spelare?
  • Vill du lära dig spela fotboll "på riktigt" där målet är att göra dig och laget bättre varje dag, inte bara göra mål och vinna matcher genom att spela långa bollar på forwards?

Funderar du / din dotter på att byta lag inför säsongen 2018, då är det hög tid nu innan den fria övergångsperioden stänger 1/4. Om svaret är ja då borde vi träffas !

------

Vintertid tränar vi 2 gånger i veckan med tillgång till bästa förutsättningar i Nackatältet. Under huvudsäsong tränar vi 3 gånger i veckan på Myrsjö IP och en gång i veckan leds träningen av Madelene Göras, professionell instruktör och grundade av www.goeras.se.

Seriespel 2018 genomförs i 7-manna svår, därtill ges möjlighet att delta i 9-mannaspel med våra kompisar i F05. I november deltog vi i matchcamp på Åland mot några av Finlands och Sveriges ledande lag och i april är det dags igen när vi deltar i HJK Girls Spring Tournament. I sommar deltar vi i Kalles Kaviar Cup i smögenområdet där vi varvar sol, bad och krabbfiske med cupspel i turnering med dispens för tävlingsklass i F06. Vi spelar utöver det träningsmatcher på hög nivå mot de bästa lagen i Stockholm vilket vi gör med både glädje och framgång. 

Titta gärna på dessa klipp så får du se hur kul vi har och hur mycket vi utvecklas. 

Kontakta oss gärna redan idag för mer information och beslut gällande provträning:

Lagledare, Mia Blomberg, 070-255 80 43 / miablomberg@outlook.com 
Huvudtränare, Thomas Berg, 0767-234 298 / thomas.p.berg@gmail.com 

--------

Saltsjö-Boo IFs F06-lag bildades i november 2013, för oss är fotboll naturligtvis glädjefyllt men också en strävan efter ständig utveckling av både individ och lag. Utveckling, fokus, glädje och engagemang är ledorden och målet med varje träff vilket visat sig vara ett framgångsrecept ända sedan laget startades.
Ambitionen är att arbeta i en långsiktig utvecklingsmodelll mot en fartfylld och teknisk passningsinriktad fotboll som är rolig att spela och titta på. Vi tränar regelbundet 2-3 gånger i veckan och spelar många matcher/cuper. Det senaste året har vi tränat en gång i veckan med professionell instruktör Madelene Göras från www.goeras.se och det tänker vi göra även nästa säsong.

I sanktan spelade vi säsongen 2017 i F06-svår och i delar lag med Flickor 05 i F05-medel. Därtill deltar vi frekvent i en hel del cuper och träningsmatcher. I somras deltog vi i Örebrocupen 9-manna i klass F05 tillsammans med F05 och i Dalecarlia Cup Borlänge i klass F06. I Borlänge spelade vi jättefin fotboll, hade hur roligt som helst och visst vann vi väl nästan alla matcher också.

För att få en inblick i vår verksamhet kolla gärna in vår Instagramprofil: https://www.instagram.com/saltsjobooiff06/
Ny spelare i laget
2017-10-05 08:25
Maya Svedberg #9
Glädjande kan vi meddela att Maya Svedberg som tränat med oss en tid nu ansluter till laget. Maya har spelat fotboll i USA innan familjen flyttade tillbaks till Sverige. Välkommen Maya med familj.

Vi välkomnar fortsatt fler ambitiösa tjejer som vill utvecklas och ha roligt med oss, kontakta lagledningen för dialog och provträning.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Saltsjö-Boo IF , 06/03 10:31 
Saltsjö-Boo IF , 19/08 21:59 
Saltsjö-Boo IF , 23/02 13:25 
Saltsjö-Boo IF , 24/11 17:00 
Saltsjö-Boo IF , 29/09 14:34 
 

Vädret Nacka