SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Saltsjö-Boo IF

Välkommen till Saltsjö-Boo IF fotboll!

Vi är en liten förening i Nacka som älskar fotboll/Futsal. Föreningen består av sex lag, ett seniorlag på damsidan och fem juniorlag (Dam, F08, DamJ, P14, P11 och P07).

Vi kombinerar glädjen att få spela fotboll/futsal med lagsammanhållning och individuell utveckling. Alla våra lag behandlas lika, vilket innebär att vi delar lika på träningstider och ekonomiska bidrag. Vi strävar efter att använda ideella krafter för att hantera föreningens uppdrag som inte handlar om det som händer på fotbollsplanen. Detta med målet att kunna kraftsamla på spelarna utveckling och lagens verksamhet. Lagen har en hög grad av självständighet inom ram för föreningens vision, värdegrund och verksamhetsidé, man bestämmer t.ex. själva vilken ambitionsnivå man vill arbeta utifrån, hur man ska prioritera sina resurser och vilka turneringar etc. som man vill delta i.  

Vår ambition är att ge alla spelare utmaningar på rätt nivå. 

 

Våra ledord är glädje, bredd och engagemang!


För att komma i kontakt med oss, klicka här.
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
 
Ny styrelse, nytt verksamhetsår och nya utmaningar!
2021-04-29 09:15

Hej alla SBIF:are

 

Vid årsmötet den 13 april valdes två nya styrelsemedlemmar in Jonas Gunnar och Dick Lilja. Vi tackar Richard Wallentin och Jonas Bergman för fina insatser under tiden de varit aktiva i styrelsearbetet. Vi vill också rikta ett särskilt tack till Martin Wahlqvist som ställt upp när så krävts under året, bl.a. som planfördelningsansvarig. Vår förening bygger på ideella krafter och Martin personifierar just detta.

 

Den nya styrelsen består av Fredrik Hassel ordförande, Hanna Wahlqvist vice ordförande, Jonas Gunnar sekreterare och ledamöterna Fredrik Granqvist, Samy Lidner, Erik Jarlemark och Dick Lilja. Som ni märker så har vi ännu inte utsett någon kassör. Förra året adjungerade vi in Jonas Bergman i den rollen, men han lämnar nu föreningen och vi behöver en ny kraft som kan ta sig an detta viktiga uppdrag. Frågan kommer därför gå ut till lagen och vi hoppas det är någon i vår fina föräldragrupp som räcker upp handen när frågan kommer. Målet är att kunna adjungera in en ny kassör vid nästa styrelsemöte.

 

Under verksamhetsåret 2020-2021 utarbetade styrelsen nya stadgar och en ny verksamhetsidé, vision och värdegrund. Dessa beslutades av årsmötet och den nya styrelsen kommer att arbeta in dessa viktiga dokument i verksamheten det kommande året, bl.a. kommer texterna på hemsidan att uppdateras.

 

Vår nya verksamhetsidé - Saltsjö-Boo IF är den lilla ideella föreningen för alla med stort fotbollsintresse – lyfter upp den grund av ideellt arbete som föreningens idé bygger på. Det ideella handlar om allt det arbete som vi på olika sätt bidrar med för att våra barn, ungdomar och seniorer ska få möjlighet att utöva den idrotten de älskar.

 

Det handlar om allt från den lilla i vardagen till att anta större ansvar som att träna ett av våra lag, organisera en turnering eller ta ett uppdrag i klubben. Men föreningen bygger också på en demokratisk idé, precis som huvuddelen av alla idrottsklubbar i Sverige. Men demokrati kräver deltagande.

 

På de senaste två årsmötena har uppslutningen varit minst sagt svag. För att förbättra förutsättningarna för att SBIF ska fungera som en demokratisk förening ändrades stadgarna så att man får rösträtt i föreningen från 15 års ålder, vilket gör det möjligt för våra ungdomar att faktiskt delta i den demokratiska processen i föreningen. Men tyvärr har de flesta föräldrar valt att inte bli medlemmar i föreningen. Medlemskap (200kr/år) är en förutsättning för att få delta. Inför årets årsmöte var det några som ville delta, men eftersom de inte var medlemmar var det inte möjligt. Vi vill därför uppmana er alla att stötta föreningen genom att bli medlemmar (anmäl på hemsidan och skriv stödmedlem, ange lagtillhörighet).

 

Vi vill i sammanhanget även uppmana alla er tränare som aktivt bidrar till att våra lag får möjlighet att spela fotboll att betala medlemsavgift. I ert fall handlar det inte bara om den demokratiska insatsen. Det handlar även om försäkringsfrågan, ett medlemskap ger tillgång till försäkringar. 

Det var allt för denna gång. Nu hoppas vi alla på bra fotbollsväder och att vi snart kan få spela matcher igen, förhoppningsvis med start nästa helg för våra lag födda efter 2002. 

 

Styrelsen  

 

 

Digitalt årsmöte den 13 april kl 19
2021-03-17 14:26
Den 13 pril genomförs föreningens årsmöte, denna gång blir det ett digitalt möte. För att delta på årsmötet krävs att du betalat medlemsavgift för 2021. För att anmäla dig till årsmötet mejlar du till info@saltsjobooif.se
 
När du anmält dig får du en bekräftelse, med bekräftelsen kommer en Teamslänk samt andra dokument som det kommer fattas beslut kring på årsmötet.
 
Styrelsen har under året arbetat med att ta framförslag på nya stadgar och med att ta fram ett uppdaterad värdegrund, vision och verksamhetsidé för föreningen. Dessa förslag, som styrelsen önskar att årsmötet beslutar om, finns redan nu uppladdade under fliken Klubben/Dokument/Årsmöteshandlingar 2020. Detta för att den som önskar ska kunna ta del av dessa i lugn och ro inför årsmötet. 
 
Välkomna 
 
Styrelsen
Datum för föreningens årsmöte är spikat!
2021-02-22 09:50

Vid styrelsemötet förra veckan beslutades att vi genomför årsmötet digitalt den 13 april kl 19:00, troligtvis via Teams. Vi återkommer med inbjudan och hur man anmäler sig. Om det finns någon i föreningen som funderar på att skriva motioner till årsmötet så tveka inte. Motioner som man vill få behandlade på årsmötet ska lämnas till styrelsen senast den 10 mars. Detta gör man enklats genom att mejla info@saltsjobooif.se.


I övrigt så hoppas vi att våra fotbollsplaner får vara snöfria och att fotbollssäsongen kan rulla igång. Vi får alla hjälpas åt att följa de restriktion som fortsatt råder så att fotbollen kan få fortsätta trots pandemin.  

Styrelsen
Nytt klädavtal
2021-01-27 11:17

Under jul och nyårshelgerna har styrelsen avslutat förhandlingarna med ny/gammal klädleverantör. Efter att ha fått till ett avtal som bättre säkerställer snabbare leveranser valde vi att fortsätta samarbetet med Stadium.  Vårt avtal är tecknat på fyra år och ger föreningen bra ekonomiska villkor samtidigt som vi har en möjlighet att kliva av avtalet om Stadium inte håller vad vi kommit överens om när det gäller t.ex. leveranstider.  Inom kort kommer informationen om ny klädkollektion och hur rutinen för beställning kommer fungera. 


Styrelsen


Hej alla SBIF:are, god fortsättning och ett gott nytt år!!
2020-12-27 12:41

2020, detta märkliga år går mot sitt slut och styrelsen vill passa på att komma med lite information och en nyårshälsning. Året började som alla andra år, men så i februari kom de första signalerna om Corona-viruset som sedan blev den pandemi som drabbat oss alla på olika sätt och som förändrat förutsättningarna för hela samhället och för fotbollen under året. Det har känns lite märkligt att följa sina favoritlag på TV inför tomma läktare. Men att inte kunna gå på fotbollsmatcher är givetvis en självklar uppoffring då det bidrar till att minska smittan och lidandet.


Det faktum att ungdomsidrotten har kunnat fortsätta i vårt land fram till för någon vecka sedan har varit otroligt viktigt för framtiden och vi har alla varit tvungna att anpassa oss för att göra det möjligt. Tyvärr kom beskedet att all idrott ställs in fram till 24 januari L.


Samtidigt som vi gläds åt vårt damlags serieseger lider vi med våra äldre spelare som på grund av rådande restriktioner inte får möjlighet att utöva sin idrott. Styrelsen har på olika sätt fört fram budskapet till beslutsfattare om riskerna med att unga vuxna inte får möjlighet att idrotta. Till alla er tjejer i klubben som först stoppades från träning och match för att sedan få det glädjande beskedet om att ni skulle få återstarta, bara för att någon vecka senare stoppas från idrottande igen vill vi i styrelsen rikta en särskild tanke. För er blir uppmaningen ”håll i - håll ut” än viktigare, vi vill se er alla på fotbollsplanen igen när restriktionerna släpper!


Vid årsmötet fick styrelsen i uppgift att bidra till att föreningen växer, att vi får in fler nya lag. Under hösten har två nya lag anslutit och vi vill hälsa föräldrar, ledare och spelare från P14 och P11 välkomna till SBIF. Vi vill samtidigt passa på att tacka spelare, ledare och föräldrar i P06 för allt den fotboll som ni har bidragit med under de år som laget har varit aktivt i föreningen. Detta efter att laget meddelade att man avslutar verksamheten till årsskiftet.


Nu hoppas vi alla på ett bättre 2021, att vaccinet knäcker pandemin och att fotbollen återgår till att vara den fest på alla nivåer som vi önskar och älskar.


Gott nytt år

 

Styrelsen   

 

Nyheter från våra lag
Pojkar 11, 14/12 15:17 
Dam J, 20/10 20:43 
Pojkar 07, 11/09 15:13 
Pojkar 06, 27/11 23:59 
Dam J, 26/11 16:11 
Flickor 05, 16/11 11:35 
Flickor 08, 07/11 11:00 
Flickor 05, 13/10 12:56 
 

Vädret Nacka