SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Saltsjö-Boo IF

Fotboll- nyckeln till ett långt och hälsosamt liv
All träning har en betydande inverkan på din hälsa. Fotboll är naturligtvis inget undantag!

Den stora fördelen med just fotbollen är att det är en väldigt varierad sport. Om vi bortser från det uppenbara, det vi alla vet, nämligen att fotboll är riktigt kul så finns det en hel del hälsovinster i att jaga bollen än hit och än dit.

Människor som regelbundet spelar fotboll påvisar lägre kroppsfett, lägre nivåer av  blodfetter, ökad mängd muskelmassa och lägre blodtryck!

Naturligtvis är ovanstående hälsovinster sådant som man kan åtnjuta av varje sport man utövar.

När man spelar fotboll jobbar kroppen i intervaller. Man växlar mellan långsamma och snabba rörelsemönster vilket gör att hjärtat får jobba i varierande hastighet istället för på en konstant hög nivå.

Den här typen av intervallträning underlättar också för kroppens utsöndring av endorfiner.

Endorfiner är kroppens måbra-hormon. Med en lagom dos av just endorfiner i kroppen känner man sig helt enkelt gladare, piggare och mer tillfreds med sig själv. Fotboll är en ypperlig sport när det gäller att ge endorfinerna en rejäl skjuts.

Sist men  inte minst så har fotbollen ännu en stor fördel; själva tävlingssmomentet. För det mesta blir de flesta som spelar, så koncentrerade på just spelet att de inte ens märker att kroppen genomgår en avancerad workout. Med andra ord: du slutar förmodligen inte att träna på grund av att träningen blir långtråkig!

Man blir fysiskt aktiv, kroppen mår bra och man har roligt!

 

Vädret Nacka